Skip to main content
OPIA participă la BSDA, un eveniment de referință la nivel european în domeniul apărării și securității

Echipa Organizației Patronale “Industria de Apărare” va participa în perioada 18 – 20 mai 2022 la cea mai importantă conferință internațională organizată în regiunea Mării Negre, dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securitații private – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA).

Expoziția Black Sea Defense & Aerospace reuneşte la Romaero Băneasa peste 380 de expozanţi din domeniile apărării, securităţii cibernetice şi aeronauticii. Evenimentul este cel mai mare de acest gen din estul Europei și reunește participanți din 32 de țări, firme de prestigiu din ţară şi din străinătate, care prezintă stadiul actual de dezvoltare al echipamentelor şi capabilităţilor militare, precum şi ultimele tendinţe şi soluţii tehnice, obţinute în cercetarea ştiinţifică în domeniul securităţii şi apărării.

România va fi reprezentată de o serie de companii de nișă, precum Compania Națională ROMARM și filialele sale, care vor participa în calitate de expozant, dar și sponsor al evenimentului BSDA 2022.

Pentru reprezentanții OPIA, evenimentul este o ocazie de discuta cu producătorii români și străini din domeniile apărării și securității cibernetice.

BSDA 2022 expune ultimele tehnologii în domeniul apărării

BSDA 2022 prezintă cele mai noi tehnologii din domeniul apărării, iar evenimentul de anul acesta va fi cea mai mare ediție BSDA de până acum, fiind incluse toate cele cinci domenii operaționale: terestru, naval, aerian, cyber și spațiu. Anul acesta vor participa cele mai mari firme din lume din domeniul apărării și securității precum: Lockheed Martin, cel mai mare contractor din lume, Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Elbit Systems, Rafael Advanced Defense Systems, Thales, Airbus, Airbus Helicopters, Naval Group, BAE Systems, L3Harris, MBDA, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta, și Leonardo.

De asemeni, cei mai mari producători ai industriei de apărare din România, mai exact ROMARM, grupul UTI, Romaero, Aerostar SA, Rom Tech, Dacia Automobile, IAR Braşov, BlueSpace Technology și Pro Optica vor expune cele mai noi tehnologii și echipamente.

Grupul românesc de tehnologie și echipamente militare, ROMARM va prezenta la standul BSDA o serie de produse compatibile cu sisteme NATO, din categoria muniție, proiectile, arme și vechicule blindate.

Alături de marii jucători comerciali ai industriei, evenimentul va găzdui și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA, precum și a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ANCOM, Radiocom şi STS.

BSDA 2022, un eveniment susținut de cele mai importante companii

Expo-conferința BSDA este organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, ANCEX, Serviciul de Telocomunicatii Speciale, RADIOCOM, ANCOM, precum și cu suportul Poștei Române, Patromil și OPIAR.

Cum anul acesta, statul roman a mărit bugetul dedicat apărarii, sperăm să regăsim în cadrul BSDA o schimbare în cadrul companiilor românești din domeniu, adică mai multe achiziții militare, investiții în programe de cercetare și de tehnică militară sau tehnologie în domeniul securității.

BSDA, un moment optim pentru interesele OPIA

În cadrul BSDA, membrii Organizației Patronale “Industria de Apărare” își propune sa faciliteze dialogul între reprezentanţii industriei de apărare din România, companiile internaţionale din acest domeniu, instituţiile publice relevante din acest sector, precum şi alţi potenţiali clienţi din ţară şi străinătate, în vederea identificării oportunităţilor de colaborare şi cooperare în scopul dezvoltării, creşterii profitului şi competitivităţii membrilor săi şi a industriei de apărare din România.

Leave a Reply